Elektroden en batterijen

Om altijd een werkende AED te kunnen garanderen is het van belang tijdig de elektroden en batterijen van je AED te vervangen. Uiteraard heeft Medisol elektroden, batterijen en overige toebehoren voor de AED in het assortiment.

Elektroden

Door middel van elektroden kan de AED een analyse van het hartritme uitvoeren en wanneer nodig schokken toedienen. Deze elektroden kunnen één keer gebruikt worden en hebben een houdbaarheid van ongeveer 1,5 tot 2 jaar. AED elektroden beschikken over een zelfklevende gel die ervoor zorgt dat ze goed bevestigd blijven tijdens de reanimatie. Na ongeveer 1,5 tot 2 jaar begint de gel uit te drogen, waardoor ze niet meer veilig te gebruiken zijn. Schaf dus altijd nieuwe elektroden aan na een inzet of wanneer de houdbaarheidsdatum (bijna) verstreken is.

Batterijen

De levensduur van een AED batterij is niet vooraf vast te stellen; dit is afhankelijk van het gebruik van de AED. Als de AED regelmatig gebruikt wordt, zal de batterij logischerwijs veel sneller energie verliezen dan wanneer deze jarenlang stand-by staat. Daarnaast is de levensduur van de batterij afhankelijk van het type AED.

De AED voert regelmatig een zelftest uit. Tijdens deze zelftest meet de AED de batterijspanning. De AED geeft automatisch aan wanneer de batterij aan vervanging toe is. Houd dit dus goed in de gaten om te zorgen dat je AED inzetbaar is!