Kasten

Het plaatsen van jouw AED in een geschikte kast heeft veel voordelen. De groene kleur en het AED ILCOR-logo die de AED-kasten vaak hebben dragen bij aan de herkenbaarheid. Een goede zichtbaarheid en bereikbaarheid van je AED zorgen ervoor dat het toestel extra snel ingezet kan worden bij een mogelijke hartstilstand. Door de AED in een kast te plaatsen heeft het apparaat één specifieke locatie, waardoor hulpverleners hopelijk snel weten waar ze het apparaat kunnen vinden tijdens een noodsituatie. Let bij de aanschaf van een AED-kast op de verschillende specificaties en technische details. Zo weet je zeker dat de wandkast geschikt is voor de gewenste locatie van jouw AED.

Buitenkasten

Door je AED in een buitenkast zonder slot te hangen zorg je ervoor dat het toestel elk moment van de dag voor iedereen toegankelijk is. Een AED-buitenkast voldoet aan extra bescherming tegen hitte, kou en vocht. Daarnaast zijn er kasten met ledverlichting beschikbaar, waardoor de AED ’s avonds goed zichtbaar is.

Binnenkasten

Een binnenkast  beschermt de AED tegen beschadiging, vocht en stof. AED-kasten voor binnen hebben vaak een magneetalarm met een geluid van 100 dB, waardoor omstanders bij het openen van de kast gealarmeerd worden en eventueel extra hulp kunnen bieden.

In onze webshop kun je het gehele assortiment aan AED-kasten terugvinden.