MVO & Milieu

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen & het milieu
Medisol hecht veel waarde aan ontwikkelingen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en maatregelen die het milieu zo min mogelijk belasten.

We hebben het MVO op 2 manieren geïntegreerd in onze bedrijfsprocessen:

Afvalstromen verminderen

Iedere dag komen er vele artikelen in ons magazijn binnen, en worden er weer vele bestellingen verzonden. Hierbij gebruiken wij zoveel mogelijk gebruikte verpakkingsmaterialen, om restafval te verminderen. Ook schenken wij veel aandacht aan het recyclen van gebruikte batterijen die afkomstig zijn uit een AED. Klanten kunnen deze kosteloos naar ons opsturen voor een milieuvriendelijke verwerking.

Betrokkenheid bij maatschappelijke organisaties

Sinds 2007 doneren wij een bedrag van € 20,-aan een goed doel voor iedere verkochte AED uit de AEDwinkel, sinds januari 2010 is dat de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Meer informatie over KiKa vindt u door te klikken op onderstaande banner:

Daarnaast zijn wij sinds 2004 nauw betrokken bij de organisatie van het hulpverleningsevenement Rescue Vlissingen, in eerste instantie als beheerder van de website en als promotionele ondersteuning van het evenement, sinds 2006 ook als mede-organisator en als hoofdsponsor van Rescue Vlissingen.

Ook op kleinere schaal zijn wij betrokken bij ondersteuning van diverse organisaties, zo sponsoren wij sinds 2008 één van de jeugdelftallen van VV Vogelwaarde, en werken wij mee aan sponsorprojecten ten behoeve de aanschaf van AED’s door verenigingen en stichtingen. Wilt u hierover meer informatie ontvangen? Neemt u dan even contact met ons op!