Geschiedenis

Medisol BV is een bedrijf dat is opgericht door Edwin Roelse en Pieter Joziasse. Deze ondernemers waren beiden werkzaam als hulpverlener bij de ambulancedienst. In mei 2001 besloten Edwin en Pieter samen naar de Kamer van Koophandel te stappen om het bedrijf Medisol te starten. Medisol staat voor “Medical Internet Solutions”. Het bedrijf was in eerste instantie een webdesignbureau, gespecialiseerd binnen de sectoren Zorg en Hulpverlening.

Gedurende de eerste jaren kreeg Medisol veel naamsbekendheid door het opzetten van het Hulpverleningsforum.nl. Dit forum is opgezet voor hulpverleners als ambulance, brandweer en politie om de onderlinge samenwerking te bevorderen, en is uitgegroeid tot een forum met 100.000 berichten per jaar en meer dan 2 miljoen pageviews per maand. Naast het HulpverleningsForum was Medisol ook bekend met het opzetten van het ZiekenhuisForum en diverse webwinkels voor de Zorg en Hulpverlening, waarin o.a. Hulpverleningskleding en PAX tassen werden verkocht.

Eind 2004 is Medisol gestart met de verkoop van AED’s, in eerste instantie als een samenwerkingsverband met het bedrijf KP Medical, later als zelfstandig bedrijf. Om zich geheel te kunnen focussen op de verkoop en advisering van AED’s en reanimatie-gerelateerde artikelen zijn alle andere activiteiten in de loop van de tijd afgestoten of verkocht. Door deze specifieke focus is Medisol uitgegroeid tot marktleider in de verkoop van AED’s in Nederland.

Op 1 januari 2013 heeft Medisol het bedrijf AEDshop.nl BV uit Haarlem overgenomen. Met de overname van de AEDshop als nummer 3, verstevigde Medisol zo haar nummer 1- positie als marktleider in Nederland in deze sector. In september 2013 nam Medisol de retailactiviteiten van Medivent over (o.a. de webwinkel Eerstehulpwinkel.nl) en verkreeg ze het importeurschap van Actar reanimatiepoppen.

De laatste jaren breidt Medisol haar activiteiten met name uit binnen Europa. Inmiddels is Medisol actief met 13 verschillende webwinkels in Europa.