Vergoeding verbruikskosten AED na een reanimatie vanaf 2018

Medisol Saving LivesNieuws

Artikel Medisol in PZC

In februari 2016 besloten wij te kiezen voor het redden van levens en de drempel om een AED in te zetten te verwijderen. Na jarenlange onduidelijkheid, kozen wij voor duidelijkheid. Het inzetten van een AED hoeft geen geld te kosten, Medisol betaalt de inzet van uw AED. Ofwel, vanaf dat moment besloten wij voor al onze klanten de vervangingskosten, na de inzet van hun defibrillator, te vergoeden. We hebben dit gedaan met de hoop op dat er ooit een regeling vanuit de overheid getroffen zou worden.

1 januari 2018, de dag van verandering

De overheid heeft eindelijk besloten te helpen bij het redden van levens, de levens van hun burgers. Naar aanleiding van deze grote verandering schreef Pieter Joziasse, directeur van Medisol | Saving Lives , een pakkend artikel. Dit artikel is ondertussen ook door de pers opgepakt. Vandaag, 9 januari 2018, verscheen er een interessant stuk over de belangrijke rol van Medisol in dit proces, in de PZC. De online versie van dit artikel kunt u hier vinden.

Benieuwd naar het originele artikel van Pieter Joziasse? U kunt het hier terugvinden.

De doorzetter wint

Hoewel het er naar uit ziet dat door de jarenlange lobby van Medisol samen met o.a. de Hartstichting, de vergoeding van de kosten na een inzet van een AED eindelijk goed geregeld is, houden wij nog even slag om de arm. Dit betekent dat al onze klanten voorlopig nog gebruik kunnen maken van onze vergoedingsregeling. Totdat we zeker weten dat de nieuwe regeling goed werkt in de praktijk. Want ons motto is en blijft: Saving Lives!