Hoe de AED Europa verovert

Medisol Saving LivesNieuws

Medisol onafhankelijke AED leverancier

Click here for English text

Een bericht geschreven door Anne-Marieke Wieman, Operationeel Manager bij Medisol | Saving Lives

‘AED’s verkopen via internet, dat wordt natuurlijk niks.’ Dat was één van de eerste dingen die ik hoorde toen ik 6 jaar geleden bij Medisol kwam werken. De zin werd uitgesproken door een collega distributeur met vertegenwoordigers op de weg. Nu nog is het een aanname die veel branchegenoten doen. Medisol is het bewijs dat het wél kan. Door heel Europa. En dat hadden niet veel mensen verwacht…

Keuzevrijheid

Het moment dat mensen contact opnemen met de klantenservice is vaak nadat iemand in de omgeving een reanimatie heeft meegemaakt. Bij Medisol werkt een groeiende groep zeer gedreven klantenservicemedewerkers die dan verder helpt. Want dat is het moment dat er toch een AED moet komen en er is nogal wat keuze. De verschillen zitten ‘m in de handigheid, de mate van bescherming tegen weer en wind en ook in materiaalkwaliteit. AED’s zijn er in alle prijsklassen. Een transparante, onafhankelijke, online productvergelijking vind ik belangrijk en dat is nog niet in heel Europa zo makkelijk voor de klant. Daar is dus werk aan de winkel.

Europa kent geen grenzen

De groei van Medisol door Europa is uniek voor de branche. Er zijn geen andere shops die dezelfde keuze of dezelfde service kunnen bieden. Bovendien kunnen onze klanten profiteren van de ervaring die we tot nu toe hebben opgedaan in Europa. We gebruiken die kennis om klanten beter te adviseren en om nieuwe webwinkels te openen en snel AED’s makkelijker toegankelijk te maken. Onze komst leidt in de nieuwe markten soms tot weerstand onder de gevestigde partijen. Maar altijd zal de consument profiteren: immers, gezonde concurrentie zorgt voor meer keuze in aanbod, service en prijs. Een bijkomend gunstig effect is dat kleine distributeurs in de nieuwe markten kunnen kiezen uit hun inkoopkanalen. Dit leidt tot meer mensen die actief AED’s promoten. En hoe meer AED’s snel bereikbaar zijn in geval van nood, hoe meer levens we kunnen redden.

Ik ben trots op wat we al bereikt hebben met het team en ik heb er alle vertrouwen in dat 2018 weer een prachtig jaar gaat worden.