FD Gazellen Award betekent veel voor Medisol

Medisol Saving LivesNieuws

“Dat we dit jaar weer een FD Gazelle Award hebben gekregen is voor ons een beloning, voor al onze medewerkers. Erkenning dat we het goed doen.” Dat was de eerste reactie van directeur Pieter Joziasse nadat bekend was geworden dat Medisol zich voor het 8ste achtereenvolgende jaar de titel ‘FD Gazelle’ van het Financieele Dagblad mag dragen.

“FD Gazelle Award kan veel opleveren”

De award laat zien dat Medisol al jaren op de goede weg is. Een bevestiging dat er sprake is van een gezonde bedrijfsvoering waarbij geen onnodige risico’s worden genomen. “De verleiding is om te snel te willen groeien. Daar waken wij juist voor.

Alles moet behapbaar blijven. En dat gaat ons tot dusver goed af”, aldus operationeel manager Anne-Marieke Wieman.

Medisol verkeert in illuster gezelschap

In totaal mogen 754 ondernemingen zich komend jaar FD Gazelle noemen. Slechts 13 bedrijven, waaronder Medisol, hebben 8 keer of vaker de titel FD Gazelle mogen dragen. Joziasse: “Een snelle rekensom leert dat wij behoren tot een select clubje van 1.7% van alle FD Gazellen 2017. Dat maakt ons extra trots.”

Nederland is ‘hartveilig’, nu de rest van Europa

De Hartstichting meldde eerder vandaag dat Nederland als eerste in de wereld een landelijk netwerk van burgerhulpverleners heeft die na een oproep binnen 6 minuten kunnen reanimeren. Dat is een fantastisch resultaat.

Die ambitie past uitstekend bij de doelstelling die Medisol zichzelf vorig jaar heeft gesteld; in 2025 heeft iedereen in Europa binnen 6 minuten een AED tot z’n beschikking. Een haalbaar doel, volgens Joziasse. “De AED-markt in Europa is gezond. Er liggen volop kansen. Niet alleen voor ons, maar ook voor andere bedrijven. Als soortgelijke initiatieven zoals die van de Hartstichting ook in andere landen navolging krijgen, is dit realiseerbaar.”