Dit is ons nieuwe kantoor en distributiecentrum

Medisol Saving LivesNieuws

Medisol BV, AED-specialist in Europa, is verhuisd naar Vlissingen. Het bedrijf heeft de laatste jaren een explosieve groei doorgemaakt. Niet alleen qua omzet (2015, 6 miljoen euro, afgelopen jaar bijna 9 miljoen) maar ook op het gebied van personeel en logistiek.

Uit de jas gegroeid

Het vorige pand was niet meer toereikend voor de personele groei van het bedrijf. In 2001 begonnen met z’n tweeën, nu telt het bedrijf 31 professionals. Algemeen directeur Pieter Joziasse verwacht dat die groei alleen maar zal doorzetten: “Ons pand aan de Mercuriusweg hebben we grondig laten verbouwen. We gebruiken nu alleen nog maar de benedenverdieping. Daar kunnen we prima mee uit de voeten”. “Maar”,  vervolgt hij, “dit pand is op de groei aangekocht. We hebben nog een verdieping waar we voldoende personeel kunnen huisvesten”.

Werken bij Medisol

Medisol wil meer

In Nederland is Medisol marktleider. Daarnaast zijn ze actief in 16 Europese landen met 20 webshops. Medisol heeft geen stenen winkels. “Nu nog niet”, zegt operationeel directeur en compagnon Edwin Roelse. Hij sluit niet uit dat die er ooit komen. “Ook zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe groeimarkten. Binnen Europa, maar ook daarbuiten.”

Directeuren Edwin Roelse (l) en Pieter Joziasse

Directeuren Edwin Roelse (l) en Pieter Joziasse

Vlissingen, AED-hart van Europa

Alle artikelen, van AED’s inclusief accessoires tot reanimatiepoppen, worden aan alle landen geleverd vanuit het distributiecentrum in Vlissingen. Magazijnmedewerker Ricardo van Aggelen is in z’n nopjes met zijn nieuwe magazijn: “In ons vorige pand stonden al onze artikelen tot aan het dak. En dan was het vaak nog niet voldoende. Nu heb ik veel meer ruimte, zetten we alles overzichtelijker neer en is het fulfilment-traject sneller en ook korter.”

Het distributiecentrum is ruim en overzichtelijk

Het distributiecentrum is ruim en overzichtelijk

Native speakers

“Onze internationale klantenkring willen wij optimaal bedienen. En dat moet zo vertrouwd mogelijk gaan. Daarom zijn onze customer service-medewerkers native speaker”, aldus Roelse. Alle medewerkers zijn gehuisvest in het nieuwe gebouw in Vlissingen. “Het is een smeltkroes aan culturen en talen.” Compagnon Pieter Joziasse vult aan: “De voertaal op de werkvloer is nog steeds Nederlands; ik ben benieuwd hoe lang we dat nog vol kunnen houden.”

Feestelijke opening

Medisol laat de verhuizing niet onopgemerkt voorbijgaan. Vrijdag 10 februari 2017 is voor genodigden de feestelijke opening van het pand. Burgemeester Bas van den Tillaar van Vlissingen zal het gebouw officieel openen. Als afsluiting is er een grote vuurwerkshow. Deze start rond 18:30 uur. Iedereen is van harte welkom om buiten mee te komen genieten van het vuurwerk.

In de media:
AED-leverancier Medisol heeft ruimere jas in Vlissingen
AED-marktleider is verhuisd naar Vlissingen